2017-05-28

Gyermeknap

FÚZIÓ NÉLKÜL NEM MEGY Az idei gyereknap több szempontból is a fúzióról szólt. Három teljesen különböző profilú szervezet kapcsolódott össze a szervezésben: az Artemisszió Alapítvány Mira csoportjának, a Szabadúszó Fordítók, Tolmácsok Egyesületének (sz<3ft) lelkes önkéntesei, és a Common Vibe emberei (+ otthon gyanánt velünk volt a Gólya is). Kezdetnek hangszerkészítés, kézművesfoglalkozások, mozi kartondobozból, közös képregény papírhengerre, szövettáskafestés, arcfestés, állatos lufik, ugróiskola, keleti táncok, ritmusok és rigmusok. Ez már magában fúzió, de lássuk a többit.

A gyereknap mindenki számára nyitott volt, ezt jól mutatta a jelenlévők összetétele is: csecsemők, kisgyerekek, serdülők, felnőttek, idősek, anyukák, apukák, menekültek, bevándorlók, hazaiak, profik, amatőrök, hátrányos helyzetűek, fogyatékkal élők, alkalmazottak, foglalkoztatók, munkanélküliek, védett munkahelyen dolgozók és szabadúszók – persze folytathatnánk a címkézést, de ami a legérdekesebb: algériai, nigériai, szíriai, albán, iráni, felvidéki, spanyol, roma, magyar → afrikai, ázsiai, európai kicsik és nagyok. Amikor ezt az élményemet elmeséltem egy ismerősnek, az volt az első kérdése, hogy mi volt a közös nyelv☺. Jó a kérdés. És tudom is a választ: dallamok, ritmusok, kölcsönhatások, mosolyok, színek, kreatív energiák, spontaneitás, jókedv, és az ebből született zene, maga a fúzió.

A Common Vibe projektje úgy hoz össze teljesen különböző származású, kultúrájú, gondolkodású, mentalitású, szokásrendszerű, identitású embereket, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. És egyébként az is☺. A képekért Bankó Gábornak vagyunk hálásak. 

Patrícia 


További képek az eseményről Facebook profilunkon megtekinthetőek.

további cikkeink